Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stavebnictví - GABIONY

Gabiony.

Co jsou to Gabiony?

Gabion je speciální kovová konstrukce (splétaný koš) ze svařované sítě vyrobené z ocelového drátu o průměru 4 mm a povrchově upraven velmi odolnou metodou žárového zinku Zn+Al (95%+5%).gabionovy-kos.jpg

Tato splétaná konstrukce ( koš ) je naplněn nejčastěji kamenem volně sypaným nebo skládaným ale i jinýmy materiály, jako je třeba obyčejná cihla, dřevěná polena, aj. Sítě se vyrábějí ve třech  základních velikostech  okatosti : 2,5cmx10cm, 5cmx10cm a 10cmx10cm.Podle druhu výplně je třeba zvolit i správnou okatost sítě tak, aby výplň spleteného koše volně nepropadávala skrze oka.

site.jpg

 

 

 

 

Stavby a použití Gabionů.

Využití gabionových staveb je velmy široké. V dnešní době kdy se vracíme k přírodním materiálům slouží gabion jako moderní zahradní doplněk, ke stavbě plotů, které mají z technického hlediska i protihlukové nebo zastiňovací vlastnosti, stavby  teras, doplňků jako např. zástěny, pergoly, lavičky, podezdívky, gabionový obklad, oddělení zahradního prostoru, opěrné stěny nebo jen efektivní a moderní zástěna pro popelnici. Využití je na Vaší fantazii. 

       kvetinace.jpgkvetinace-2.jpglavice.jpgfontana.jpg